Я ДА ВИДИМ КОЙ ГОВОРИ

„Санстефанска България даже не носи името България, защото в руските документи е наричана „руско-дунавска Балканска област“. Това упорито се укрива, защото не отговаря на мита за „освободителната мисия“ на Русия. Русофилите и до днес не могат да обяснят как така Русия уж освобождава България, а не я легитимира в руските документи с нейното име, запазено в продължение на векове.“ Виж: http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/81131-yanko-gochev-saedinenyeto-na-balgariya-e-izvarsheno-vapreki-mita-za-ruskata-lyubov.html

Та, така… за Санстефанска „България“, уважаеми рубладжии. То не било България, а била „руско-дунавска Балканска област“.

За сведение: България е единствената държава в Европа която и днес носи името, с което е основана. ЕДИНСТВЕНАТА! И до днес България говори свой език, пише на своя азбука и има своя собствена история. А Московията? Откраднала е името „Русь“, пише на чужда (българска) азбука, фалшифицирала е цялата си „славна“ история (като се почне от верния слуга на Златната орда Ал. Невски и измисления Дмитрий Донской…), говорят език, който е смесица между славянско (Киевско) койне, тюркски наречия от времето на Златната орда и български език (на който са написани богослужебните книги след като Москва бива покръстена от български духовници – виж:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4780679 и http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4780635).

И сега някакъв московит (или совк, както ги наричат в Украйна) по фамилия Дебелаков (родоначалник на дворянския род Толстой е мюсюлманинът Идрис, който се покръства под името Леонтий и чак неговият внук Андрей Харитонович получава прозвището „Толстой“, т.е. „тлъст“; обикновено прозелитите-продажници разбират благополучието като плюскане и затова наследниците на Идрис са били охранени като свине) тръгнал да изкупува България. Жалък неграмотник! Жалък исторически (за национален и дума не може да става) мелез!

About vladostoy

Associate Professor in the Institute for the Stady of Societies and Knowledge (Department of Anthropological Studies) at Bulgarian Academy of Sciences
Публикувано на Политика. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар