НЯКОИ РАЗМИСЛИ ПАК ЗА СЪЩОТО

По повод на публикацията http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/25/london-mayor-sadiq-khan-hits-out-at-frecnh-burkini-ban-during-pa/?WTmcid=tmgoff_soc_spf_fb&WT.mc_id=sf34297328 Anna Andreeva уместно отбелязва във фейсбук: „The man who banned adverts of women in bikini now is concerned about burkini, what a hypocrite!“

Така разбира кметът на Лондон, Садия Кан, толерирането на различията: жени по бикини – не, жени с буркини – да. Така мюсюлманските (все още) малцинства в Европа разбират интеграцията. Ситуацията е „ти го пуснеш в дома си, той се напъха в леглото ти“, защото не само той приема това за нормално, но и защото се пропагандира, че това е нормално.

Е, питам, това нормално ли е? Това ли прокламират „правата на човека“?

Да, точно това прокламират! Както и йезуитски да го усукват, по същество идеолозите на глобализма прокламират именно това: правата на гостенина (малцинствата) имат правен приоритет по отношение на правата на домакина (мнозинствата), защото домакинът, само защото е домакин и собственик на своя дом, ей тъй на, априори, символически и практически дискриминира гостенина. Хипостазира се (т.е. изсмуква се от пръстите), че тази „априорна дискриминация“, да видиш ти ;-), била резултат от това, че мнозинствата имат вече утвърдени собствена култура, собствени порядки за съжителство, собствено обществено устройство, които фрустрирали малцинствата. Очевиден е патосът на тази политика: миниране отвън, т.е. миниране на ниво съзнание (чрез идеологемата за „правата на човека“) и миниране отвътре, т.е. миниране на ниво физически тела (чрез инструмента „малцинства“) на националната самоопределеност на народите или, казано по друг начин – разрушаване на нациите.

Е, сui bono от все по-мащабното количествено (физическо) уголемяване на малцинствата чрез потока от мигранти? Въпросът е реторичен 😉 Реторичен е, разбира се, и въпросът кой има изгода от мулти-култи политиката за универсализиране (денационализиране на образованието по език, история, религия, нрави, обичай…) и егалитаризиране (изтриване на естественото различие между способни и неспособни) на образованието.

Днес става ясно какво е имал предвид Херберт Маркузе (неомарксист от Франкфуртската школа), който в края на ВСВ казва, че класовата борба е изживяла своето време и мястото на класите ще бъде заето от малцинствата, т.е. класовата борба ще се прероди в борба между новите пролетарии (малцинствата) и новите господари (мнозинствата). Умник-манипулатор :-), не може да се отрече. Просто трябваше (в продължение на 3-4 десетилетия) да се проведе систематично промиване на мозъците, за да се превърне този конфликт от измислен в реален.

Трябва да стане кристално ясно, че днешните централи на глобализма са пряк идеен наследник на някогашните централи на Социалистическия Интернационал (превърнал се по-късно в чудовището Коминтерна). Идеологията, която пропагандират и едните, и другите има една и съща неизменна цел: унищожаването на нациите и установяване на една над-национална, глобална, абсолютна власт. Не случайно някогашните протагонисти на социализЪма и комунизЪма още не са получили полагащата им се морална санкция, каквато заслужено получи национал-социализма, защото те са преките идейни предтечи на днешните глобалисти (гарван гарвану око не вади, все пак са идейна рода 😉 ).

About vladostoy

Associate Professor in the Institute for the Stady of Societies and Knowledge (Department of Anthropological Studies) at Bulgarian Academy of Sciences
Публикувано на Политика. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар